Man kan komme i situationer, hvor det er smart at lave sine egne belægninger. Og er du i en jakke situation, hvor du gerne vil have bedre finish i jakken end der er lagt op til i mønsteret, så kan en belægning være løsningen.
I denne guide viser jeg dig hvordan du kan lave dine egne belægninger til jakker. I del 1 lærer du at tegne dem af – i denne del lærer du et lille trick til at få finishen endnu bedre.
Klik her for at læse del 1 af guiden.
Og så til guiden – jeg viser dig hvordan du retter linjeføringen op, og tjekker at forstykkets belægning passer sammen med nakkebelægningen. Se billderne + billedteksterne.
![Fold mønster papiret i skulderlinjen på nakkebelægningen. Du skal ikke klippe mønsterdelen ud endnu, for du skal tegne mere på papiret.](http://www.skaberlyst.dk/wp-content/uploads/2013/08/belaegning_ryg6.jpg)
Fold mønster papiret i skulderlinjen på nakkebelægningen. Du skal ikke klippe mønster delen ud endnu, for du skal tegne mere på papiret.
![Læg nakkebelægningen helt op til forstykkets belægning, så skuldersømmene mødes. Sæt de 2 dele sammen med en knappenål eller et lille stykke magic tape.](http://www.skaberlyst.dk/wp-content/uploads/2013/08/belaegning_ryg7.jpg)
Læg nakkebelægningen helt op til forstykkets belægning, så skuldersømmene mødes. Sæt de 2 dele sammen med en knappenål eller et lille stykke magic tape.
![Tegn linjerne op, så de får et bedre flow - en mere naturlig rundet linjeføring. Ofte er linjeføringen lidt kantet lige ved skuldersømmen, fordi man arbejder med 2 separate mønster dele, og det retter du op på her. Det er som regel ikke mere end et par millimeter, men det giver en bedre finish.](http://www.skaberlyst.dk/wp-content/uploads/2013/08/belaegning_ryg8.jpg)
Tegn linjerne op, så de får et bedre flow – en mere naturlig rundet linjeføring. Ofte er linjeføringen lidt kantet lige ved skuldersømmen, fordi man arbejder med 2 separate mønster dele, og det retter du op på her. Det er som regel ikke mere end et par millimeter, men det giver en bedre finish.
![belaegning_ryg10](http://www.skaberlyst.dk/wp-content/uploads/2013/08/belaegning_ryg10.jpg)
Slut af med at tegne sømrum på belægningerne, som retter sig efter de rettede linjer. Og SÅ kan du klippe dine mønster dele ud, og sy din belægning.
Det kan godt virke som et overflødigt tip, men det giver altså noget i den endelige pasform, fordi der ikke er noget, der trækker eller er kantet at se på. Hvis du er i det dovne hjørne kan du også sy dig ud af den problematik, men så skal du have virkelig godt styr på dit sømrum. Jeg synes det er nemmest og hurtigst at rette de her småting til i mønsteret, så jeg ikke skal tænke over det i stoffet – når først jeg sætter mig ved symaskinen vil jeg gerne bare sy, og ikke tænke alt for meget.